Onze vermelding op keurmerk.info
logo
starsstarsstarsstarsstars
 
Shoppingcart
 
Onze vermelding op keurmerk.infostarsstarsstarsstarsstars

Lacoste

In 1923 na een verloren weddenschap van René Lacoste met de 'Captain' van het Franse Davis Cup Team om een krokodillen lederen koffer werd Lacoste 'le Crocodile' gedoopt. Hij adopteerde de bijnaam en sindsdien droeg hij tijdens zijn tenniswedstrijden een blazer met een geborduurde krokodil.

1927 was het jaar dat René Lacoste een shirt ontwierp met een comfortabel draagcomfort en gemaakt van een ademende stof. Dit shirt was het eerste in zijn soort en is nu beter bekend als de Lacoste polo shirt L.12.12. 

Het modehuis Lacoste is in 1933 opgericht door René Lacoste samen met André Gillier. In ditzelfde jaar komt de witte polo op de markt met de lachende krokodil als logo en is de polo niet langer alleen beschikbaar voor het Franse tennisteam, maar ook voor de rest van Frankrijk. De oorspronkelijke naam van het modehuis was 'La Chemise Lacoste', maar veranderde al snel in Lacoste. In 1951 verbreedde Lacoste zijn polo-collectie met de gekleurde polo en vanaf 1952 begon Lacoste met de export van de kleding naar andere landen. 
Lacoste
Tegenwoordig is het merk niet alleen meer bekend van zijn polo shirt, zij ontwerpen hele collecties dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, lederproducten, parfums, brillen en horloges.

Voor een mooie collectie Lacoste kleding klikt u hier richting onze webshop.